Utrechts architectuurmagazine in nieuw jasje

Vraag

Het op A5 formaat, gekopieerde magazine was na 10 jaar van bestaan toe aan een restyle. De eerste vraag vanuit het geheel uit vrijwilligers bestaande  redactiepanel was of er een ander basisstramien ontwikkeld kon worden. De tweede was of het misschien in deze tijd goedkoper was om het bulletin te laten drukken in plaats van het te laten kopiëren.

Debriefing & Oplossing

Drukken bleek inderdaad een oplossing te zijn. Dit bood tevens extra mogelijkheden aan het ontwerp. Er kon nu ook met kleur gewerkt gaan worden!
Voor het jubileumnummer zijn een minibulletin en poster in één ontworpen, door een speciale stervormige vouwtechniek toe te passen. De basis voor dit nieuwe stramien is doorgevoerd in de opeenvolgende nummers. Het strakke maar niet statische stramien is herkenbaar geworden voor een ‘clubblad’ dat nu meer een magazine is geworden.

Helaas heeft Factor 10 Medio 2005 in overleg met de redactie moeten besluiten wegens financiële omstandigheden, de vormgeving van het blad aan een vrijwilliger uit te besteden. Wilco is nu verantwoordelijke voor de vormgeving van het blad. Hij doet dat zelfstandig en gelukkig zoveel mogelijk in het stramien van Factor 10.