Huisstijl en website voor de leukste DJ van Utrecht

De vraag
Ontwikkel voor DJ / muziek-adviseur / DJ-workshop gever Almusica (Alwin Goedhart) een logo, visitekaartje en website waarmee hij zich kan representeren.

Het antwoord
Met een kleine ingreep in de schrijfwijze van het woord Almusica is het logo ontstaan. De C is in combinatie met de i in de vorm van een ‘: ‘een C-sleutel geworden (gebruikt in bladmuziek). De karakteristieke onderkast ‘a’ is ingezet als hoofdletter om een eigen beeldtaal te creëren.

Op de achterkant van het kaartje staat in steekwoorden beschreven wat Alwin allemaal kan betekenen als ‘muziekverzorger’ in de breedste zin van het woord. Van het regelen van apparatuur, tot plaatjes draaien, van muziekadvies voor de horeca tot het maken een soundscape bij een presentatie.

Voor de website is een standaard WordPress-theme gekozen die is aangepast naar de kleurstellingen van het logo. Voor een aantal belangrijke diensten zijn pictogrammen ontwikkeld.
Ook heb ik advies gegeven op het gebied van de inzet van twitter en facebook en de meerwaarde van bloggen voor zijn bedrijf en voor de vindbaarheid in Google.

De meerwaarde
Met een zeer beperkt budget is in korte tijd een kleine huisstijl neergezet waarin Alwin zich thuis voelt.

Begin 2013 heeft Alwin zijn URL almusica vervangen voor DJalwin omdat dit SEO (zoekmachine optimalisatie) technisch beter is. Mensen blijken niet te zoeken op Almusica maar op DJ Alwin. Voor de website van DJalwin heb ik nieuw ontwerp gemaakt. De site bestaat uit drie templates, de home een contentpagina en het bloggedeelte waarbij de top, het visuele stuk in beeld blijft. Dit is ook gelijk het hoofdmenu.