In min. 11 stappen naar een goede website

Als je op de goede manier een website, app of software wil ontwikkelen dan is dit gevisualiseerde proces de weg om er vrijwel zeker van te zijn dat je de juiste beleving ontwikkeld. Door alle stappen in dit pad te doorlopen voorkom je mogelijk onnodige kosten achteraf die nodig zijn om foute, niet gevalideerde aannames te herstellen. Te snel bouwen leidt vaak tot problemen die kostbaar zijn om te herstellen. Ik zeg: beter iets meer investeren in een goed ontwerp dan in een snel bouwsel!

Goedkope websites
Om kosten te besparen ben ik wel eens gevraagd om met standaard design templates te werken zoals die van Theme Forest. Mijn ervaring is dat deze vaak qua opzet, design en functionaliteiten net niet voldoen aan de wensen van mijn opdrachtgever.
Het uitzoeken van een geschikt theme, het redesignen en ombouwen kost over het algemeen meer tijd dan van scratch af aan een custom design te laten CSS-en. Hoewel er erg veel mooie tempates te koop zijn ben ik hiervan dus niet echt een voorstander. Tenzij het template 1:1 gebruikt kan worden en er niets aan het CSS aangepast hoeft te worden.

Om kosten te besparen voor de bouw ben ik wel groot voorstander van open source cms-en, vooral WordPress, Drupal en Joomla. Hierin zijn veel standaard functionaliteiten beschikbaar in de vorm van plugins en modules. In mijn interactie-ontwerp houd ik dan ook rekening met de flow / werking van deze pakketten en zal ik regelmatig afstemmen met de developer.

 

upa_04